Greetje van Gruting in gesprek met Sjaak van der Geijn over biologisch theehuis 'de Tuin van de Smid'.

Leidse smid wil Beelden in de Polder

Sleutelstad ging vanmiddag de polder in. De Cronesteynpolder om precies te zijn. Waar vroeger het educatief centrum ‘Het Reigerbos’ door de gemeente werd gesubsidieerd. We waren nieuwsgierig naar de ‘Tuin van de Smid’. We spraken met Sjaak van der Geijn, smid van de Oude Varkenmarkt en nu ook uitbater van een biologisch theehuis. Schitterend en landelijk gelegen in de polder en goed bereikbaar per fiets. Een heerlijke plek om kinderen met de polder te laten kennismaken. Er zijn geitjes, kippen, schapen en een paard. Op zo’n mooie zomerse dag als vandaag een ideale plek voor kinderfeestjes. “Mooi dat zo’n voormalig gemeentelijk project ook commercieel kan worden uitgebaat”, vindt ‘Sleutelstad-stagiair voor een dag’ Greetje van Gruting.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/104256572″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Sjaak van der Geijn en Izaak Zwartjes in gesprek met Greetje van Gruting.

In Cronesteyn spraken we ook Izaak Zwartjes. De Leidse kunstenaar die zijn grote beeld van oude spoorbielzen verhuisde van de Hooglandse Kerkgracht naar een veld bij de ‘Tuin van de Smid’. Voorlopig kan het daar gratis worden gestald. De kunstenaar wil graag de polder met de hemel verbinden. Duidelijk werd wel dat het kunstwerk een andere vorm zal krijgen dan op de Hooglandse Kerkgracht. Voor van der Geijn is het een uitdaging om meerdere kunstwerken daar te krijgen. ‘Beelden in de polder’ wordt de nieuwe ontdekking van Leiden.

Kunstenaar Izaak Zwartjes krijgt hulp van collega Paul Bouter bij het ontmantelen en verplaatsen van het kunstwerk. (Video: Chris de Waard).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×