Met een plakstrip in het uitgiftevak blijft het geld in de pinautomaat hangen. De dieven hoeven het er alleen maar uit te halen zodra de klant wegloopt. (Foto: Politie).

Politie waarschuwt voor plakstrips op pinautomaten

Een 54-jarige man uit Oegstgeest is gisteren een geldbedrag kwijtgeraakt, doordat er met een pinautomaat in de De Kempenaerstraat was gerommeld. De man probeerde geld op te nemen, maar na het intoetsen van zijn pincode en het kiezen van een bedrag, kwam er geen geld uit de pinautomaat. Oorzaak was een strip die op de automaat was geplakt. Daardoor bleef het geld in de automaat steken. Thuis ontdekte de man dat er wel degelijk geld van zijn rekening was afgeschreven.

De politie waarschuwt voor deze manier van oplichting en adviseert om altijd bij de automaat te blijven als er geen geld uitkomt doordat er een plakstrip is aangebracht. De politie adviseert om in zo’n geval direct de bank en de politie te bellen en in geen geval weg te lopen bij de pinautomaat. De dieven hoeven namelijk alleen maar de strip te verwijderen om het gepinde geld alsnog te bemachtigen.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×