Bledder bij een van de vaste stekkies: de Bierwinkel in de Hartesteeg. (Foto: Facebook.com/BuurtpoesBledder).

Buurtpoes Bledder is niet meer

Bledder, de buurtpoes van de omgeving Nieuwe Rijn, is niet meer. Gisteravond werd Bledder – die eigenlijk Jacco heette – in de Hartesteeg aangereden door een auto. “Hij heeft geen pijn geleden”, zo staat op Bledder’s eigen Facebook-pagina te lezen.

poesbledder.jpg

Bij café Jantje van Leiden is een gedenkplekje ingericht. (Foto: Brandon Troudt, via Facebook).

Bledder werd landelijk bekend nadat de Telegraaf aandacht schonk aan de Facebook-pagina van de buurtpoes. De poes had de omgeving van de Nieuwe Rijn en de Nieuwstraat tot zijn territorium gemaakt. Ze verbleef in verschillende winkels en kroegen in de buurt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×