Ontdek Leiden. Bijvoorbeeld vanuit de lucht. (Foto: Geert Crielaard, via Twitter).

Ontdek Leiden vanuit de lucht

Een mooie heldere zomeravond, droog en zonder al te harde wind. Dat zijn de ideale omstandigheden om een ballonvaart te maken. Niet zo gek dus dat ook boven Leiden vanavond zo’n kleurige luchtballon te zien was. Getooid in de huiskleuren van Rob Wiegers Ballonvaart uit Soest. Het bedrijf verzorgt echter regelmatig ballonvaarten boven het Groene Hart. Wie mee de lucht in wil kan kiezen uit een hele rits bedrijven die ballonvaarten aanbieden. Kosten vanaf zo’n 150 euro, maar dan ben je wel een paar uur in hogere sferen.

luchtballonn209.jpg

De luchtballon daalt langzaam neer op de Gemeneweg bij Hazerswoude-Dorp. (Foto: Arno Verhoeff, via Alphen Stad FM).

Wat later op de avond is de ballon zonder problemen geland op de rijbaan van de provinciale weg N209 bij Hazerswoude-Dorp. Het verkeer stond daardoor enige tijd stil. Dat het ook anders kan, bleek twee weken geleden toen dezelfde luchtballon in het Gooimeer terecht kwam. Bij die onfortuinlijke landing raakten twee van de elf inzittenden lichtgewond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×