Dat de brand in 2008 het gevolg was van brandstichting was al snel duidelijk. Wie ervoor verantwoordelijk was of waren, hoopt de politie nu alsnog te achterhalen. (Foto: Eric Jan Geertsen).

Nieuw onderzoek naar brand bij C1000 Santhorst

De recherche heeft het onderzoek heropend naar de brand die in december 2008 de C1000 supermarkt in winkelcentrum Santhorst in Leiderdorp verwoestte. Rond 02.00 uur ’s nachts woedde er een zeer grote brand in de supermarkt aan de Laan van Ouderzorg. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken, maar ondanks zeer intensief speurwerk werd(en) de dader(s) nooit achterhaald.

Recentelijk is er bij de politie nieuwe informatie binnengekomen over de brandstichting van enige jaren geleden. De politie heeft naar aanleiding van deze informatie het onderzoek heropend en roept nogmaals getuigen op zich te melden. Iedereen die informatie heeft over de brandstichting kan bellen met de recherche in Leiderdorp via 0900-8844. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. De politie benadrukt dat de beloning die in 2008 werd uitgeloofd nog geldig is.

De brand was destijds zo hevig dat 125 omwonenden moesten worden geevacueerd. Ze werden opgevangen in het – toen nog – nabijgelegen gemeentehuis en in de sporthal in de Bloemerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×