Minder treinen door brandmelding in Schipholtunnel

Rond Schiphol rijden minder treinen door een brandmelding. De NS heeft tussen Schiphol en Hoofddorp, tussen Schiphol en Amsterdam Zuid en tussen Schiphol en Sloterdijk snelbussen ingezet. De extra reistijd is 30 tot 60 minuten. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Roosendaal/Rotterdam Centraal kunnen het beste omreizen via Utrecht Centraal. De NS denkt dat de treinen rond 18.00 uur weer normaal kunnen rijden. Het is bepaald niet de eerste keer dat het treinverkeer hinder ondervindt door brandmeldingen in de Schipholtunnel. Sinds eind vorig jaar gebeurdee dat al vele malen. Steeds bleek er niets aan de hand te zijn. Ook nu gaat de NS uit van een loos alarm, maar de brandweer moet het nu eenmaal controleren, zo meldt de NS via Twitter.

Overigens rijden er dit weekeinde tussen Leiden en Haarlem helemaal geen treinen. In verband met werkzaamheden aan het spoor worden de reizigers met bussen vervoerd. Reizigers tussen Amsterdam en Leiden reizen via Schiphol.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×