Niet alleen de toeristen aan boord van de rondvaartboten van Rederij Rembrandt hanteren de camera. Sinds vandaag zijn de boten zelf ook uitgerust met camera's. (Foto: Rederij Rembrandt).

Rembrandt installeert camera's op rondvaartboten

De rondvaartboten van Rederij Rembrandt varen vanaf vandaag rond met draaiende camera’s.Volgens Sonja Bierenbroodspot van de rederij is dat nodig vanwege de hetze die door een aantal personen in de de stad gevoerd wordt: “Aangezien niet alleen wij maar ook ons personeel persoonlijk bedreigd wordt, kunnen wij niet anders. Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met het andere vaarverkeer, maar vooral in de middaguren is dat vaak heel erg moeilijk.” Door voortaan zelf videobeelden te maken wil de rederij bewijzen dat bij nieuwe incidenten niet zij, maar de overige waterweggebruikers fout zitten.

Volgens Bierenbroodspot verandert de sfeer op het water. Onder meer door alcoholgebruik: “Met een biertje en een wijntje achter het roer wordt nog steeds als normaal beschouwd, terwijl iedereen weet dat je heel anders reageert met een biertje op. Wij merken dat er ook op het water steeds meer een mentaliteit ontstaat van nog snel even inhalen en voorlangs schieten. Net als op de gewone weg.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×