Veel nieuwe aanwas Leidse studentenverenigingen

Ondanks de onduidelijkheid rondom het studeerbeleid van het kabinet, hebben veel nieuwe studenten zich aangemeld voor een studentenvereniging. Tijdens de EL CID-week haalden de grote verenigingen veel leden binnen. Minerva en Augustinus spanden de kroon met respectievelijk 392 en 387 nieuwe eerstejaars. Quintus had 260 inschrijvingen, SSR 230 en Catena 102. De christelijke vereniging NSL haalde zo’n 70 leden. Ook de sportverenigingen deden goede zaken: roeiverenigingen Njord en Asopos schreven respectievelijk 274 en 181 nieuwe leden bij.

Het hoge aantal aanmeldingen is opvallend, omdat de Universiteit Leiden eerder dit jaar een bindend studieadvies aankondigde voor het eerste én het tweede jaar. Dit zou het studieresultaat verhogen, maar nadelig zijn voor studentenverenigingen. Nieuwe studenten lijken zich hier niks van aan te trekken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×