Ook 's nachts was de brand bij Vliko tot in de wijde omgeving te zien. (Foto: Daaf Sloos).

Brand Vliko levert recordinzet brandweer op

De 44 uur durende inzet bij afvalverwerker Vliko in Leiderdorp was een record voor de brandweer Hollands-Midden. Dat zei woordvoerder Tineke Hoogendijk gisteren in het programma Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM. Misschien is het zelfs landelijk de langste inzet, maar dat wordt nog uitgezocht. De brand brak maandagavond uit en werd uiteindelijk pas op woensdagmorgen definitief geblust. De schade loopt in de miljoenen.

Om verontreiniging van het water in de omgeving te voorkomen, kwam ook het Hoogheemraadschap van Rijnland direct in actie. Door het afdammen van slootjes rond het terrein van Vliko werd het verontreinigde bluswater afgescheiden van het water in de omgeving. Het werd afgevoerd via het riool en met speciale tankwagens.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×