Carillonconcert in Stadhuistoren

Aanstaande dinsdag, 3 september, organiseert het Leids Carillon Genootschap voor de derde keer een speciaal concert vanaf de beiaard in de Stadhuistoren. Het concert begint om 18.00 uur en duurt een uur. Het klokkenspel zal worden bespeeld door de Alkmaarse stadsbeiaardier Christiaan Winter. Naast zijn functie van beiaardier is Christiaan Winter kerkmusicus aan de Oude Kerk in Amsterdam en leidt de aan die kerk verbonden Sweelinck Cantorij en bespeelt regelmatig de orgels van die kerk. Hij is o.a. ook bestuurslid van het Beiaard Centrum Nederland.

Christaan Winter speelt een zeer gevarieerd programma van oude en nieuwe werken: van Bach tot Higgins en van Mendelssohn tot aan Satie. Op het stadhuisplein wordt op het terras van City Hall een luisterplaats ingericht. Om 17.30 uur zal hij daar een toelichting op het programma geven. Het programma wordt ter plekke uitgedeeld. Zijn spel op het carillon is via een monitor live op het Stadhuisplein te volgen. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×