De wethouder stookte samen met kinderen van de scouting een kampvuur, het vuur brandde het koord met de sleutel van de loods door. Een andere groep kinderen ving de sleutel en voorzitter van Sint Jozef Wouter van der Heyden kreeg zo officieel de sleutel van het nieuwe clubhuis in handen. (Foto: PR).

Scoutingvaardigheden wethouder op de proef gesteld bij sleuteloverdracht

Wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur) heeft gisteren op symbolische wijze de sleutel van de loods aan de Besjeslaan 2a in Park Matilo overgedragen aan Scouting Sint Jozef. Zijn scoutingvaardigheden werden daarbij flink op de proef gesteld. Wethouder De Haan: “Volgende week gaat Archeologisch park Matilo officieel open. Dat de Sint Jozef-groep nu hier zijn thuis heeft gekregen, past helemaal bij ons doel  zoveel mogelijk mensen te laten genieten van dit bijzondere archeologische park. Ik wens alle leden van Sint Jozef hier een hele leuke tijd toe. Dit park biedt volop mogelijkheden voor scoutingactiviteiten.”

De gemeente Leiden en Scouting Sint Jozef hebben een koopovereenkomst gesloten. Dit betekent dat de Scouting eigenaar is van de loods. De Scouting gaat de loods grootschalig verbouwen en verhuist in januari 2014. Ook andere clubs en verenigingen krijgen dan de mogelijkheid om het pand te huren.

De Scouting heeft acht speeltakken in acht verschillende leeftijdscategorieën. In 2014 wordt ook een zogeheten Blauwe Vogel Speltak opgericht. Deze groep is speciaal bedoeld voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. In Leiden bestaat zo’n speltak nog niet. Voor deze groep kinderen is op dit moment weinig te doen in de regio. Scouting Sint Jozef wil daar verandering in brengen. “Scouting staat open voor iedereen,” zegt voorzitter Wouter van der Heyden die ervan overtuigd is dat de Blauwe Vogelspeltak een verrijking voor de vereniging is: “Het scoutingspel is zeer geschikt voor gehandicapte kinderen. En onze huidige jeugdleden kunnen er ook iets van opsteken. Iedereen is welkom, iedereen is gelijk, iedereen verdient respect.”

Via info@stjozef.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de speltak die maandelijks bijeen zal komen. De Blauwe Vogel Speltak gaat ook op kamp.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×