Extra zware straf voor man die vannacht agent mishandelde

Een 44-jarige Leidenaar is afgelopen nacht aangehouden nadat hij een agent in het gezicht had geslagen. De politieman raakte lichtgewond. Agenten wilden even na middernacht op de Langegracht een ruzie tussen twee mannen sussen. De Leidenaar bleef agressief en wilde de man met wie hij ruzie had telkens weer te lijf gaan. Toen een agent hem wegduwde, haalde de man uit en sloeg de agent tegen zijn hoofd en in het gezicht.

Toen de agent hem daarop wilde aanhouden, verzette de Leidenaar zich en schold hij de politieman uit. Samen met een collega kon de agent de verdachte uiteindelijk boeien. De politieman heeft aangifte gedaan van mishandeling. Politie en Openbaar Ministerie tolereren geen geweld tegen politieambtenaren. Verdachten worden direct aangehouden en het Openbaar Ministerie eist een zwaardere straf. Ook wordt meer schadevergoeding geƫist.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×