Arriva en Veolia rijden beiden Lijn 45

Vanaf aanstaande zondag rijden Arriva en Veolia beiden lijn 45 van Den Haag CS naar Leiden CS en weer terug. Reizigers stappen de ene keer in een bus van Arriva, de andere keer is dit een bus van Veolia, afhankelijk van de rit die ze kiezen. De dienstregeling van lijn 45 verandert niet; reizigers kunnen de vertrektijden aanhouden die ze gewend zijn.

Het exploiteren van één buslijn door twee vervoerders is het resultaat van afspraken die de opdrachtgevers provincie Zuid-Holland en stadsgewest Haaglanden hierover maakten. Lijn 45 is een lijn die de concessiegrens overgaat en om die reden onder de gedeelde verantwoordelijkheid valt van de twee concessieverleners.

Het Regio Abonnement (verkocht door Veolia, RET, Connexxion en HTM) is gewoon geldig voor een reis met lijn 45. Ook de landelijke reisproducten, zoals een OV-jaarabonnement en Altijd Korting, zijn geldig en er kan op saldo worden gereisd.

De Arriva-reisproducten Arriva Altijd Vrij, Arriva Dal Vrij, Arriva Dal Korting en Arriva Altijd Korting Scholier zijn op deze lijn niet geldig. Arriva adviseert reizigers die veel van lijn 45 gebruikmaken te kiezen voor een reisproduct dat bij beide vervoerders geldig is, zoals Altijd Korting of het Regio Abonnement.

Reizigers die (nog) niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart kunnen bij de chauffeur een Ritkaart kopen. De rit tussen Leiden en Leiden-Lammenschans kost € 2,-, de afstanden daarna € 4,-. Andere specifieke Arriva-kaarten die in de bus verkocht worden zijn op deze lijn niet geldig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×