Op het zogenaamde 'Zwartsterrein' komen negen woningen en een appartement. Het gaat om koopwoningen in de vrije sector. Ze krijgen allemaal een eigen parkeerplaats, zo meldt de brochure van de ontwikkelaar. (Foto: zwartsterrein.jimdo.com).

Groen licht voor bouw woningen op Zwartsterrein

De gemeente zet het licht op groen voor het plan van Adviesbureau Pot & Partners om op een binnenterrein aan de Zijlsingel een tiental woningen te bouwen. Ook komen er 16 parkeerplaatsen. De plannen voor negen eengezinswoningen en een appartement zijn er al jaren, maar nu heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met de ontwikkelaar over de grondexploitatie van het gebiedje. De woningen worden gebouwd in een hofje, vergelijkbaar met het Bracol-terrein een stukje verderop. De werktitel was tot nu toe Zijlhof, maar de officiële naam wordt nu Warmoeziershof.

Het Zwartsterrein ligt tussen de Zijlsingel, de Waardstraat, de Munnikenstraat en de Van Galenstraat. Omwonenden zijn fel tegen de bouwplannen gekand en willen hun vrije uitzicht behouden op wat ze op hun website omschrijven als een ‘ruimtelijk rustpunt in deze volgebouwde omgeving met smalle straten en relatief weinig groen’.

Leiden warmoeziershof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×