Raak Architecten uit Leiden maakte het plan voor de Zijlhof. Zo gaat het miniwijkje overigens niet heten. De gemeentelijke straatnamencommissie bepaalde dat op de bordjes bij het voormalige Zwartsterrein Warmoeziershof komt te staan. Warmoezier is een oude naam voor tuinder. Ooit waren er op het terrein moestuinen.

Omwonenden Warmoeziershof vrezen bouwschade

Als ontwikkelaars Pot en Van den Berg het binnenterrein achter de Zijlsingel 10 gaan bebouwen met negen woningen en een appartement, moet er eerst een nulmeting komen door een onafhankelijk bureau. Dat was een van de wensen van de omwonenden die vanavond hun zorgen uitspraken. Niet zozeer over het eindbeeld, maar vooral over de periode dat er gebouwd wordt. Woordvoerder Ton Middelweerd van de buurtbewoners wees er op dat veel van de omringende woningen niet zijn onderheid. Ook maakt de buurt zich zorgen over de verkeersafwikkeling op de toch al drukke Zijlsingel.

Audiofragment: Ontwikkelaar Pot kon een aantal zorgen direct wegnemen. De nulmeting komt er en qua verkeerstoename wees hij er op dat het om een beperkt bouwplan van slechts 10 woningen gaat.

Parkeren gaan de toekomstige bewoners overigens op eigen terrein. Pot hoopt komend voorjaar met de bouw te kunnen starten. Als de gemeenteraad volgend jaar definitief groen licht geeft voor het plan, kan de bouwvergunning worden verleend en start de verkoop.

Leiden warmoeziershof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×