De bedenkers van Helder: Mark, Tessa, Joost, Frank, Freek en Arne. (Foto: PR).

Leidse studenten ontwikkelen damestasverlichting

Eindeloos zoeken in je tas naar dat ene item en hem uiteindelijk uit pure wanhoop maar helemaal leegkieperen. Voor die ergernis van veel vrouwen hebben zes studenten van de Hogeschool Leiden de oplossing bedacht en ontwikkeld: Helder in de Tas.

Helder is een buigbare lederen lamp die aan te passen is aan de vorm van de tas. “Omdat het licht van verschillende kanten komt, is het vinden van spullen voortaan erg makkelijk”, zegt Freek van der Weijden die de tasverlichting samen met vijf medestudenten ontwikkelde.

Audiofragment: Helder in de Tas tijdens uitzending Nieuws071 op maandag 2 september

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×