Reizigersvereniging ongelukkig met gedeelde buslijn 45

Als vanaf zondag 1 september buslijn 45 tussen Leiden en Den Haag om en om door Veolia en Arriva gereden worden, moeten in ieder geval de vervoersbewijzen van beide maatschappijenaltijd gledig zijn. Dat schrijft reizigersvereniging ROVER aan de leden van Provinciale Staten in Zuid-Holland. Dat is samen met de regio Haaglanden de concessieverlener voor deze buslijn.

Rover Holland Rijnland heeft flinke bedenkingen bij de gekozen oplossing. “Deze introduceert naar onze verwachting dezelfde problemen met het accepteren van elkaars abonnementen als bestonden op de lijnen 195/295, toen Arriva de exploitatie van Connexxion overnam”, aldus ROVER-secretaris Hans van Dam. Dat abonnementen van Arriva niet geldig zijn tussen Leiden en Voorschoten in een door Arriva uitgevoerde rit op lijn 45 wil er bij ROVER helemaal niet in. “Dat gedeelte van het traject ligt volledig binnen het Arriva vervoergebied.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×