Om 20.30 uur wordt het rapport gepresenteerd, maar de pers kreeg vandaag de gelegenheid om het rapport alvast in te zien. (Foto: Chris de Waard).

Onderzoek gemeentelijke financiën: wethouders hielden bewust informatie achter

De wethouders Strijk (D66, Financiën, Economie en Bereikbaarheid) en De Haan (CDA, Cultuur, Werk en Inkomen) onthielden de gemeenteraad vorig jaar bewust relevante financiële informatie. Het is een van de meest opvallende constateringen in het rapport ‘Er Bovenop‘ van de raadscommissie die onderzoek heeft gedaan naar een serie financiële missers bij de gemeente Leiden. Vanavond presenteert die Commissie van de Rekeningen onder leiding van PvdA-raadslid Robert-Jan van Ette haar rapport.

Audiofragment: Onderzoek gemeentelijke financiën: wethouders hielden bewust informatie achter.

Het niet of niet juist informeren van de gemeenteraad betekent doorgaans het politieke einde voor een bestuurder. De commissie trekt die conclusie echter niet. De gemeenteraad zou bij bespreking van het rapport wel tot zo’n oordeel kunnen komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×