Vijfde editie Pecha Kucha Night

Op donderdag 5 september organiseert Stadslab de vijfde editie van de Pecha Kucha Night. In het gebouw Nieuwe Energie houden negen sprekers aan de hand van 20 slides een presentatie over een idee wat hen boeit. “Het concept achter Pecha Kucha is even simpel als ingewikkeld. Jouw verhaal moet je vertellen in 20 slides. Per slide heb je 20 seconden de tijd om iets over dat beeld te zeggen”, vertelde Corinne den Ouden van Stadslab in Stud071. Sprekers hebben dus 400 seconden de tijd om hun idee over te brengen. De inloop is vanaf 20.00 uur, de avond start om 20.20 uur.

Audiofragment: Corinne den Ouden (Stadslab) over de vijfde Pecha Kucha Night

Pecha Kucha is een laagdrempelige manier om ideeën te delen. Aangezien veel sprekers uit Leiden komen of een band hebben met de stad Leiden, is het netwerkidee van Stadslab ook aanwezig. Stadslab wil graag een podium bieden voor mensen met goede ideeën en mensen met elkaar verbinden. “Kennis delen is de toekomst”, stelt Den Ouden. “De mensen die iets komen vertellen, willen voornamelijk anderen enthousiasmeren. Er zit altijd wel iemand in de zaal die zelf iets met een gepresenteerd idee wil gaan doen, of die iemand kent die daar iets mee kan. De dwarsverbanden ontstaan vanzelf”. 

Sprekers die bij de vijfde editie een podium krijgen zijn onder andere Marike van IJssel over de Geluksroute en Frans Snik, die uitleg komt geven over fijnstofmeter iSpex. Verder komt bioloog en communicatiespecialist Martine Oudenhoven uitleggen waar de huidige student nu eigenlijk naar op zoek is en spreekt Joost Frenken van het Centrum voor Ultramicroscopie over wrijving. Andere sprekers zijn kunstenaar Guido Winkler, bierbrouwer Cees van der Tang, zangeres en filmmaakster Magda Mendes, Jeroen Bakker over Shoten Zenjin en auteur Sander van Leeuwen. 

De vijfde editie van de Pecha Kucha Night begint om 20.00 uur in gebouw Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23 te Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×