Gijs Holla volgt Henny Keereweer in maart volgend jaar op als fractievoorzitter van de PvdA Leiden. Tot die tijd neemt het duoraadslid het lijsttrekkerschap op zich. (Foto: PR).

PvdA Leiden kiest nieuwe lijsttrekker

Niet de huidige fractievoorzitter Henny Keereweer, maar duoraadslid Gijs Holla (36) wordt de lijstrekker van de PvdA Leiden bij de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2014 worden gehouden. Na die verkiezingen volgt hij Keereweer ook op als fractievoorzitter. Dat maakte de partij zojuist bekend. De Holla draait al heel wat jaren mee in de Leidse politiek. In 1994 werd hij lid van de Leidse PvdA, vervolgens zat hij enkele jaren in het afdelingsbestuur en in de vorige raadsperiode was hij raadslid met Verkeer en Parkeren als portefeuille.

Audiofragment: Gijs Holla wordt de lijsttrekker voor de PvdA Leiden voor de komende gemeenteraadverkiezingen.

Daar waar de huidige fractievoorzitter Henny Keereweer de oppositierol wel zuiverend vond voor zijn partij, heeft dat wat Holla betreft wel lang genoeg geduurd. Hij hoopt dan ook dat de PvdA na de verkiezingen weer deel gaat nemen aan het stadsbestuur. Of hij zelf een wethouderspost ambieert, laat hij nog in het midden. Wat volgens Holla wel zeker is als de PvdA weer gaat meebesturen is het verdwijnen van de term ‘college van de binnenstad’ zoals de PvdA het zittende college stelselmatig wegzet: “Er wonen meer mensen buiten de singels dan erbinnen en daar gaan we dan weer de nodige aandacht aan besteden”.

Wie er bij de PvdA Leiden kandiaat zijn voor een eventueel wethouderschap is nog niet bekend. Geïnteresseerde PvdA-leden kunnen zich nog tot 25 september melden bij het afdelingsbestuur. Zittend fractievoorzitter Henny Keereweer en oud-wethouder Gerda van den Berg zitten zitten samen met afdelingsvoorzitter Marion Goedhart in een commissie die met de kandidaten gaat praten. De drie zijn zelf geen kandidaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×