Lakenhal pakt groots uit met UTOPIA

Stedelijk Museum de Lakenhal opent vanaf 22 september een nieuwe tentoonstelling, UTOPIA. De expositie richt zich op twee avant-garde bewegingen aan het begin van de 20ste eeuw. Minke Schat, hoofd Publiek van de Lakenhal legt uit dat de twee kunststromingen tussen 1900 en 1940 beide op zoek gingen naar een Nieuwe Mens in een Nieuwe Samenleving. “Het is een voortzetting van de internationale grote tentoonstelling die de Lakenhal in samenwerking deed met het Tate Modern in Londen.”

https://youtube.com/watch?v=ZgNB4ZfLfXU%23t%3D27

“UTOPIA gaat over de periode van 1900-1940, waarin veel visies van verschillende kunstenaars zijn samengebracht,” legt Schat uit. Voor de tentoonstelling pakt het museum groot uit, met onder andere 250 objecten in bruikleen. Ook zijn er typisch Leidse kunstenaars te zien uit de expressionistische en constructivisme-stijl, zoals Theo van Doesburg. De Lakenhal hoopt met het spanningsveld tussen de twee kunststromingen nieuwe inzichten te creëren voor de bezoekers uit de 21ste eeuw.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×