Begin dit jaar stelde de ChristenUnie Leiden al een zwartboek huurleed op. Het dossier werd door fractievoorzitter Mart Keuning overhandigd aan wethouder Van Woensel. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vergunning voor kamerverhuurders komt eraan

Nog een paar dagen kunnen belanghebbenden laten weten wat ze van de gemeentelijke verordening voor de woning- en kamerbemiddelingsbureaus vinden. Die belanghebbenden zijn voornamelijk de huidige verhuurders en bemiddelingsbureaus. Ze zijn in meerderheid tegen de verordening. Vooral vanwege de strengere regels omtrent de maximale huur.

Audiofragment: Mart Keuning van de ChristenUnie trekt zich het lot van Leidse kamerbewoners al langer aan.

De verhuurders moeten in de toekomst een vergunning aanvragen om in Leiden kamers te mogen verhuren. Voldoen ze niet (meer) aan de voorwaarden, dan kunnen ze geen woonruimte meer aanbieden. Een van die voorwaarden is een verbod om misbruik maken van de schaarste op de woningmarkt. Dat knelt met de praktijk bleek vorige week tijdens een informatiebijeenkomst voor verhuurders waar ook Keuning aanweizg was: “90 procent van de kamers zit boven de maximale (punten)huurprijs”, twitterde hij vanuit de zaal.

Audiofragment: Op Valentijnsdag sprak wethouder Van Woensel zich op Sleutelstad FM ook al uit over louche Leidse verhuurders.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×