Van de overval zijn camerabeelden beschikbaar. De daders zijn goed in beeld, maar dat heeft nog niet geleid tot hun aanhouding.

Politie blijft zoeken naar overvallers snackbar

Op 30 juni werd omstreeks 01.15 uur een gewapende overval gepleegd op snackbar Plein 10 aan het Alexandrine Tinneplein in de Stevenshof. De twee daders werkten de zoon van de eigenaar tegen de grond en bedreigden een medewerkster met een wapen. Zij werd gedwongen de kassa te openen, waarna één van de mannen geld meenam uit de kassa. Vervolgens verlieten zij de snackbar en renden zij weg richting Station De Vink.

De politie is al sinds eind juni op zoek naar getuigen. Tot nu toe zonder resultaat. Vanavond wordt de zaak daarom nogmaals onder de aandacht van het publiek gebracht. Dit keer in het opsporingsprogramma Team West van Omroep West. Van de overval zijn duidelijke camerabeelden beschikbaar. Ook zijn er camerabeelden van drie mannen die veertig minuten voor de overval de snackbar passeren. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat twee van hen de daadwerkelijke overval gepleegd moeten hebben, de derde man kan eveneens als verdachte worden aangemerkt.

Ook in Team West vanavond aandacht voor de overval op Juwelier de Jonge in Leiderdorp. Op woensdag 4 september overvielen drie mannen de juwelier aan de Van Diepenpingenlaan. Rond 10.15 uur kwamen drie negroïde mannen de juwelierszaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel. Zij sloegen vitrines stuk en namen daaruit sieraden mee. Een medewerkster raakte lichtgewond door rondvliegend glas.

De overvallers zijn met zijn drieën gevlucht op één scooter. Ze reden in de richting van de Vogelwijk in Leiderdorp. Het is niet bekend hoe en waarheen ze daarna zijn gevlucht op een scooter.

Voor beide zaken geldt dat getuigen of mensen die op een andere manier meer informatie over de identiteit van de daders hebben, worden verzocht om te bellen met de recherche via de nationale opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×