Tomas Kok wil Fortuyn-gedachtegoed bij Leefbaar Leiden laten doorklinken

Tomas Kok wil het gedachtegoed van Fortuyn laten doorklinken in zijn politieke optreden voor Leefbaar Leiden. De in 2002 vermoorde politicus is de belangrijkste reden dat Kok in de politiek ging. Eerst bij de JOVD in Utrecht, toen bij de PVV in de Domstad en nu dus bij Leefbaar Leiden. Hij zal in zijn optreden pijnlijke onderwerpen niet uit de weg gaan, zonder beledigen als doel te nemen.

Audiofragment: Sebastiaan van der Lubben sprak met de nieuwbakken politicus van Leefbaar Leiden.

De 22-jarige rechtenstudent aan de Universiteit van Amsterdam woont nu een jaar in Leiden en werd dinsdag geïnstalleerd als vervanger van duo-raadslid Anand Soekhoe. Soekhoe is teruggetreden vanwege een overvolle agenda maar blijft volgens Kok betrokken bij de partij. Hoe precies wilde de 22-jarige politicus niet zeggen.

De partij legt volgens Kok de laatste hand aan het nieuwe verkiezingsprogramma. Zijn persoonlijke speerpunt: onderwijs. ‘Ouders moeten de verantwoordelijkheid voor hun kind nemen en de gemeente moet die verantwoordelijkheid ook eerder durven af te dwingen’, aldus Kok.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×