GroenLinks: Leiden krijgt plofgarages

De plannen voor de ondergrondse parkeergarages worden afgeraffeld. Dat vindt GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe. Het gaat allemaal te snel en het moet zo goedkoop mogelijk. “Dan krijg je dus plofgarages”, aldus Van Peijpe die het liefst helemaal geen garages ziet komen. Wethouder Van Woensel bestrijdt het beeld dat GroenLinks schetst: “We zijn er al drieenhalf jaar mee bezig. Langzamer kan het haast niet”.

Audiofragment: GroenLinks-raadslid Van Peijpe en wethouder Van Woensel over de ondergrondse garages.

De raad kreeg van Van Woensel een update over de voortgang van de garages. Die worden als het aan Van Woensel ligt nog dit jaar aanbesteed.

Bij de Garenmarkt wordt ervoor gekomen om geen tweee, maar drie lagen de grond in te gaan. De bouwput kan dan kleiner zijn en er blijft meer ruimte tot de historische bebouwing. Bij de Lammermarkt komen de in- en uitgang definitief op de Lammermarkt. Dat is vele miljoenen goedkoper dan een uitgang aan het Schutterveld waarvoor een lange tunnel nodig zou zijn. Eén nadeel heeft die ingang wel: Rond 3 oktober is de garage onbereikbaar, want de kermis is heilig en die blijft op die plek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×