Archieffoto busstation Leiden Centraal.

Rover niet blij met busstation Leiden Centraal

Sinds Arriva in Leiden het busvervoer van ConneXXion heeft overgenomen, is de situatie rond het busstation bij Leiden Centraal er niet duidelijker op geworden. De panelen boven de busperrons werken niet meer – Arriva gebruikt een ander systeem dan ConneXXion – en ook andere verwijssystemen werken niet, niet goed of zijn slecht te vinden. Daar komt nog bij dat Arriva het busstation anders gebruikt dan ConneXXion deed. Die laatste werkte met een dynamisch systeem waarbij bussen een vrij perronkozen. Arriva laat de bussen juist liever van een vaste plek vertrekken.

Audiofragment: Hans van Dam van Rover over de problemen bij het busstation.

Volgens Rover is de situatie inmiddels zo slecht dat de meeste incidentele reizigers niet meer in staat zijn om de goede bus te vinden zonder hulp te vragen aan buspersoneel of meer ervaren ov-gebruikers. Wethouder Strijk laat weten dat de gemeente samen met Arriva aan het kijken is naar de mogelijkheden om de panelen boven de perrons weer in gebruik te nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×