Kantorenloods brengt vraag en aanbod bij elkaar

Willem van der Poel is sinds anderhalf jaar kantorenloods in Leiden. Zijn opdracht is eigenaren van leegstaande kantoorpanden koppelen aan potentiële huurders, of, als een kantoorgebouw zó verouderd is dat er geen huurders meer gevonden kunnen worden, te kijken naar een nieuwe bestemming. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de Verbeekstraat. Daar wordt een kantoorpand getransformeerd tot woonruimte voor expats. In de toekomst komen er wellicht ook studenten in kantoorgebouwen langs de Plesmanlaan.

Audiofragment: De Leidse kantorenloods over de stand van zaken op verschillende locaties in Leiden.

De Schipholweg is ook zo’n Leidse kantoorlocatie met relatief veel leegstand. Toch blijft dat volgens de kantorenloods een belangrijke locatie voor kantoorruimte in de stad. Leegstaande panden daar, zullen dan ook niet snel een nieuwe functie krijgen.

Bij Roomburg gaat Leiden samen met Zoeterwoude aan de slag. Onder de naam Businesspark A4 wordt dat gebied gepromoot bij het bedrijfsleven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×