Hardleerse zakkenroller opgepakt

Een 32-jarige Roemeen is woensdag opgepakt wegens zakkenrollen en winkeldiefstal. Een getuige meldde rond 13.00 uur dat op de Stille Mare een man al een tijdje bij een geldautomaat stond en pinde met verschillende pasjes. Toegesnelde agenten controleerden de man. Hij had een gestolen bankpas bij zich, twee portemonnees die niet van hem waren en sieraden waar nog labeltjes aan hingen. Daarop werd hij aangehouden.

Tijdens de aanhouding meldde zich een vrouw bij de politie. Haar portemonnee was zojuist verdwenen uit haar tas. De aangehouden man bleek de portemonnee bij zich te hebben. Op het politiebureau bleek dat de man ook in Gelderland wordt gezocht voor een aantal gevallen van zakkenrollerij en dat hij eind oktober voor de rechter moet verschijnen voor hetzelfde misdrijf. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de herkomst van alle aangetroffen spullen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×