Politie schiet op vluchtende automobilist

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Haarlem een 23-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die ervan wordt verdacht ingereden te zijn op politieagenten in Noordwijk. Ook reed de man vermoedelijk een fietser aan en reed hij bloembakken en een verkeerspaal omver. Bij de achtervolging is door de politie gericht geschoten.

Nadat een getuige afgelopen dinsdagmorgen rond 07.45 uur meldde dat een man kentekenplaten van een auto verwisselde, gingen agenten op zoek naar de auto. Ze zagen de man rijden en gaven hem een stopteken, waarop de bestuurder zijn auto aan de kant zette. Toen een agent voor de auto stond, gaf de bestuurder ineens gas. Door opzij te springen, kon de agent voorkomen dat hij werd aangereden. De auto reed met hoge snelheid weg.

Er ontstond een achtervolging, die leek te eindigen in een bollenveld aan Het Laantje in Noordwijk. Maar opnieuw reed de bestuurder op een politieagent in, die net op tijd opzij kon springen. De politieman loste daarop een waarschuwingsschot, maar de auto reed met hoge snelheid door. Een andere agent schoot vervolgens gericht op de auto, waardoor de ruit van het achterportier sneuvelde. De auto verdween in de richting van de Jan van Gent.

Opnieuw achtervolgden agenten de auto, die met hoge snelheid door Noordwijk reed. Omdat er rond die tijd veel ouders met kinderen op straat waren, besloten de agenten de achtervolging te staken. Op zijn vlucht reed de bestuurder tegen het verkeer in over een rotonde op de Gooweg. Daarbij reed hij een bloembak en een verkeerspaal omver. Ook raakte hij vermoedelijk een fietser.

De auto dook niet veel later op in Noordwijkerhout. Daar reed hij met hoge snelheid in op een bromfietser. Die kon net op tijd aan de kant springen en werd daardoor niet aangereden. Daarna verdween de auto. De politie heeft met een groot aantal eenheden gezocht naar de auto en de bestuurder. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet. Toch werd hij op dat moment niet gevonden.

Bij een tankstation langs de A200 bij Haarlem zagen agenten woensdag 18 september rond 01.00 uur een auto met een afgeplakte ruit. Uit navraag bleek dat dit de auto was die een dag eerder op politiemensen was ingereden in Noordwijk. De agenten zetten de auto aan de kant en hielden de bestuurder aan.

De vluchtende automobilist reed op een rotonde aan de Gooweg in Noordwijk vermoedelijk een fietser aan. De identiteit van deze fietser is niet bekend bij de politie. Ook is niet bekend of de man gewond is geraakt en of zijn fiets schade heeft opgelopen. Bent of kent u de aangereden fietser? Belt u dan met de recherche in Noordwijk via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×