Kamerlid wil extra geld voor Leidse Instrumentmakers School

Meer geld voor de Leidse instrumentmakers School (LiS), maar hoeveel wil Tweede Kamerlid Carola Schouten (ChristenUnie) niet zeggen. Dat laat ze aan minister van Onderwijs Jet Bussemaker. Schouten noemt de toestroom van studenten en het dure onderwijsmateriaal belangrijke redenen om meer geld aan de minister te vragen. En: ‘De school is voorwaardelijk voor fundamenteel onderzoek’, stelt ze.

Audiofragment: CU-kamerlid Schouten wil miljoen extra voor Leidse Instrumentmakersschool.

De LiS kreeg vorig jaar al een bedrag van 1,9 miljoen euro om innovaties mee te financieren. Daar wil Schouten nu dus een bedrag bij. En die ruimte ziet zij in de Onderwijsbegroting. ‘Dinsdag werd bekend dat er 250 miljoen extra te besteden was.’ Daar kan wat haar betreft best 1 miljoen euro van naar de LiS. Anders is er volgens haar ook geld in het Techniek Pact dat Bussemaker vorig afsloot – niet toevallig op de Leidse Instrumentmakers School. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×