GroenLinks voetbalt in lege Morspoortgarage

9

Zaterdagmiddag 12.00 uur. Met afstand het drukste moment voor het centrum van Leiden waar stad en streek dan komen shoppen. Maar voor het zover is, moet er natuurlijk een plekje gevonden worden voor de auto. En dat lukt prima in Leiden waar op dat moment drie van de vijf parkeerlagen van de Morspoortgarage leeg zijn. Een prima plek dus om te voetballen, vond GroenLinks Leiden.

Audiofragment: Chris de Waard nam een kijkje bij de wedstrijd en sprak met Joost Hartlief van GroenLinks en Meke Bootsma, voormalig voorzitter van Wijkvereniging Transvaal.

Het potje garagevoetbal werd georganiseerd door duoraadslid Joost Hartlief die ermee wil aantonen dat nóg eens twee extra (ondergrondse) parkeergarages echt overbodig zijn. “Zolang er hier zelfs op de drukste momenten zoveel plek is dat K&G er met gemak kan oefenen, kunnen we die 100 miljoen wel beter besteden. Nog meer garages bouwen is echt idioot”.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks in Leiden: “Drie lege parkeerdekken in een garage midden in het centrum tonen aan dat nieuwe garages echt onzin zijn”. (Video: Chris de Waard).

Delen

9 reacties

 1. Leiden InMotion op

  Leuke actie van GroenLinks, misschien kan er ook geluid bij in de parkeergarage zeker als het echt druk gaat worden net als op Schiphol. De ‘Sound of Holland’ : Boer, Koe, Molen etc.
  Maar dan wordt het natuurlijk de ‘Sound of Leiden’ en dan bedoel ik niet de ‘Stilte’ of de voetballende GroenLinksers. Voor de toekomst moet daar een autovrije garage dag voor georganiseerd worden. Als herinnering aan andere tijden ???

 2. @Leiden InMotion: leuk initiatief, het is alleen al bijna elke dag autovrije dag in deze garage. Ik stel voor, voortboruderende op uw initiatief, om er een megastal voor kuddedieren in te vestigen, dit als reminder aan Leidse politici (Gijs Holla voorop!) wat de consequenties van dom kuddegedrag en kadaverdiscipline tegen beter weten in kunnen zijn.
  De Morspoortgarage kunnen we ook omdopen tot het "Marc Witteman PvdA-SP-VVD-CDA-mausoleum".
  En als er vaker voetbalwedstrijden worden gehouden, schrappen we gewoon een o: Morsportgarage.

 3. René Dentener op

  Hahaha, leuke actie van GL. Af en toe moet je ook gewoon de humor in de politieke strijd gooien, werkt altijd zeer ontwapenend.
  eric vtg, ik heb nog een betere bestemming voor die leegstaande dekken. Wat vindt je van de mogelijkheid om er verticaal gewassen te gaan verbouwen? Dat moet ook GL aanspreken:
  http://www.plantlab.nl/4.0/index.php/revolution-in-growing/

  Initiatief trouwens ook zeer geschikt om in je eigen woning uit te proberen als we nog verder orden uitgekleed door Den Haag en het boodschappen doen nog duurder wordt.
  http://sochicken.nl/voedsel-verbouwen-in-kleine-ruimtes-5-tips

 4. Het Orakel van de Burcht op

  Kan die gemeentelijke wietplantage niet op het bovenste dek van dat parkeergedrocht? Plaats genoeg zo te zien.

 5. Actie van GroenLinks is prima. Als de gemeente nou ook eens naar de bewoners zou luisteren dan zou die garage weg kunnen en krijgt de Oude Morschbuurt de mogelijkheid terug om daar weer te parkeren. Nu zijn we parkeerplaatsen kwijt zonder compensatie!!!

 6. Fantastische actie van GL, om nog maar eens aan te tonen dat de rechtse hobby’s van de VVD geen nut hebben maar wel bakken met geld kosten en de omgeving verzieken.

  De Duitsers hebben het beter door dan wij: daar halen de liberalen het parlement niet meer. Van nul zetels voor de VVD kan ik alleen maar dromen … (zucht)

 7. @frankieboy: de Morspoortgarage is vooral een PvdA-gedrocht, weliswaar hartstochtelijk ondersteund door SP, CDA en VVD, maar door dergelijke simplificaties teken je een vals beeld. De links-rechts discussie doet hier geen opgeld.
  Wat de omgeving nog meer verziekt dan de garage is de dagelijkse file op de Morsweg.

 8. Precies, wat je zegt vtg. In Leiden is niemand in de politiek nog verantwoordelijk voor gemaakte foute keuzes. Niet voorgangers, niet zittende wethouders en naar alle stelligheid ook niet de pipo’s die na maart 2014 weer op het pluche zullen zetelen. Het zijn immers toch steeds dezelfden die daar zitting nemen en voort blunderen.

 9. Mieke heeft wel een punt. Verkiezingen hebben tot nu toe geen verandering gegeven aan de regenteske Leidse politiek. Misschien moeten we het ambtenarenapparaat en -cultuur eens opschonen, zodat er ook een frisse wind kan gaan waaien en er echt naar de burgers geluisterd wordt. Waarschijnlijk zal dat het einde van de parkeergarageplannen inluiden.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline