Parkeren in Leiden kan! Ook op zaterdagmiddag is er volop plek in de Morspoortgarage. (Foto's: Chris de Waard).

GroenLinks voetbalt in lege Morspoortgarage

Zaterdagmiddag 12.00 uur. Met afstand het drukste moment voor het centrum van Leiden waar stad en streek dan komen shoppen. Maar voor het zover is, moet er natuurlijk een plekje gevonden worden voor de auto. En dat lukt prima in Leiden waar op dat moment drie van de vijf parkeerlagen van de Morspoortgarage leeg zijn. Een prima plek dus om te voetballen, vond GroenLinks Leiden.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111715930″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard nam een kijkje bij de wedstrijd en sprak met Joost Hartlief van GroenLinks en Meke Bootsma, voormalig voorzitter van Wijkvereniging Transvaal.

Het potje garagevoetbal werd georganiseerd door duoraadslid Joost Hartlief die ermee wil aantonen dat nóg eens twee extra (ondergrondse) parkeergarages echt overbodig zijn. “Zolang er hier zelfs op de drukste momenten zoveel plek is dat K&G er met gemak kan oefenen, kunnen we die 100 miljoen wel beter besteden. Nog meer garages bouwen is echt idioot”.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks in Leiden: “Drie lege parkeerdekken in een garage midden in het centrum tonen aan dat nieuwe garages echt onzin zijn”. (Video: Chris de Waard).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×