Met het splijten van een steen - net zoals bij diamanten gebeurt - verrichte wethouder Strijk de officiële heropeningshandeling van het plein. (Foto's/video: Chris de Waard).

Hoge Mors: Plein voor winkelcentrum feestelijk heropend

Het plein voor Winkelcentrum Diamantplein in de Hoge Mors is de afgelopen maanden flink onder handen genomen door de gemeente. Gisteren was de feestelijke heropening. Met een praatje van de wethouder, een prijsvraag van de winkeliers, een braderie en optredens van lokale artiesten van wie sommige zelfs landelijk bekend zijn. zoals Barbara Straathof en Naomi Knol.

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de opening en maakte een rondje langs de standhouders op de braderie.

Hoewel de omgeving van het winkelcentrum er nu dus weer prima bijligt, geldt dat niet voor het winkelcentrum zelf. Het is verouderd en dringend aan een flinke facelift toe. Probleem: de eigenaar heeft geen zin om er in te investeren. Er is nauwelijks leegstand, dus de centen komen toch wel binnen. En dus zullen de winkeliers moeten afwachten of de huurbaas in de toekomst alsnog bereid is om de knip te trekken. Wellicht dat een eventuele nieuwe eigenaar bij verkoop van het winkelcentrum wel brood ziet in een upgrade. Naar verluidt speelt zo’n mogelijke verkoop.

Bij een feestelijke opening horen toespraken. Die waren er dan ook. Van wethouder Strijk (D66, economische zaken, bereikbaarheid) en van Jan van der Burg van de C1000 Diamantplein.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×