Onder het winkelpand waar nu nog Zeeman is gevestigd, komt een ondergrondse fietsenstalling voor 450 fietsen. (Foto: Chris de Waard).

Nieuwe fietsenkelder onder Zeeman

Tussen de Breestraat en de Botermarkt komt een extra fietsenkelder voor 450 fietsen. Dat maakte wethouder Strijk vanmiddag bekend tijdens de presentatie van de begroting voor 2014. Het college maakt in die begroting vanaf volgend jaar jaarlijks 50.000 euro vrij voor de afschrijving en de exploitatie ervan.

Audiofragment: Wethouder Strijk heeft in de begroting geld vrij gemaakt voor een extra ondergrondse fietsenstalling.

Waarschijnlijk wordt nog dit jaar een begin gemaakt met de verbouwing van het pand. Dan start ook de aanleg van de fietsenstalling onder het grote winkelpand waar nu nog Zeeman zit. Welke winkel ervoor in de plaats komt, wil wethouder Strijk nog niet verklappen: “Dat is aan de eigenaar van het pand om bekend te maken”. De in- en uitgang van de fietsenstalling komen in de Mosterdsteeg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×