Oegstgeest lanceert meedenksite

Samenwerken of samengaan? Onder dit motto denkt de gemeente Oegstgeest na over haar bestuurlijke toekomst. Eind december neemt de raad een besluit en voor die tijd wil de gemeente ook de mening en suggesties van inwoners horen. Dat gebeurt onder meer via een speciaal hiervoor in het leven geroepen website – denkmee.oegstgeest.nl. Deze werd afgelopen maandag gelanceerd. 

Audiofragment: Wethouder Tönjann over de speciale website waar burgers kunnen meedenken over de toekomst van het dorp.

“We willen niet alleen weten welke van de vier varianten de voorkeur heeft van onze inwoners, maar zijn vooral geïnteresseerd in argumenten en suggesties”, zegt wethouder Wendelien Tönjann, die haar eigen visie over de bestuurlijke toekomst van Oegstgeest niet prijsgeeft.

Die varianten zijn: zelfstandig verder in een verdergaande samenwerking met de Leidse regio, zelfstandigheid in samenwerking met Katwijk, samengaan met Leiden (eventueel aangevuld met Leiderdorp) en zelfstandigheid in samenwerking met Katwijk en Noordwijk.

De meedenksite blijft tot 25 oktober in de lucht.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×