De uitgebrande auto op de plaats van de ramkraak. (Foto: J.P. Kranenburg).

Ramkraak bij Rabobank Leiderdorp

Donderdagochtend 26 september omstreeks 04.30 uur is de geldautomaat aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp doelwit geweest van een plofkraak. Nadat de plofkraak mislukte zijn de daders gevlucht. De gebruikte auto’s hebben zij achtergelaten en in brand gestoken.

De schade aan het gebouw is dusdanig groot dat de voorzieningen buiten gebruik zijn. Vooralsnog gaat de bank ervan uit dat het kantoor volgende week dinsdag weer open is. Klanten uit Leiderdorp kunnen om geld te pinnen uitwijken naar de geldautomaat aan de Korevaarstraat 19 in Leiden. Op deze locatie is ook een sealbag automaat aanwezig.

Kees de Graauw, directeur particulieren bij Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest: “Belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen, maar we zijn natuurlijk erg geschrokken van dit incident. Uiteraard is het ook erg vervelend voor de omwonenden en ondernemers aan de Santhorst in Leiderdorp. Wij doen er alles aan om ons kantoor zo spoedig mogelijk te openen en onze automaten te herstellen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×