Advies Oad: Reis niet af naar vakantiebestemming

De failliette reisorganisatie Oad ontraadt zijn klanten om op korte termijn naar hun vakantiebestemming af te reizen. Bovendien heeft de organisatie besloten om alle vertrekken op langere termijn te annuleren. Ook kunnen geen nieuwe boekingen meer worden gemaakt. Dat hebben de curatoren van de Oad Groep gisteravond besloten. Veel stad- en streekgenoten zien hun vakantie in het water vallen door de problemen bij de populaire touroperator.
 
Aanleiding is de groeiende onrust die is ontstaan op verschillende bestemmingen, waar hoteliers Oad-gasten weigerden of eisten dat ze hun hotelrekening rechtstreeks en direct en uit eigen zak moesten voldoen. Dit ondanks het feit dat hotelbetalingen onder de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR vallen en hoteliers daardoor niet hoeven te vrezen dat rekeningen niet betaald worden.

Woordvoerder Wim Gramsma laat namens de curatoren weten dat Oad door de ontstane situatie niet langer in staat is om de reizigers service en zekerheid te bieden: “Wij begrijpen dat het zuur is, maar zijn toch genoodzaakt dit besluit te nemen om een einde te maken aan deze problemen.”
 
Oad Reizen richt zich nu volledig op het oplossen van de problemen waarmee reizigers kampen die momenteel op de diverse bestemmingen verblijven.
 
Gramsma benadrukt dat het passagiers die wel over tickets en vouchers beschikken vrij staat om alsnog te vertrekken. “Zij moeten er dan wel rekening mee houden dat ze wellicht op hun vakantiebestemming in een conflictsituatie met lokale leveranciers kunnen komen, die mogelijk vooruitbetaling eisen. Dat geld kunnen passagiers dan later wel terugvorderen van de SGR.”
 
Oad-klanten die besluiten dit advies te volgen en niet vertrekken, moeten hun reis annuleren bij hun reisbureau of bij Oad. In dat geval wordt de betaalde reissom door de SGR teruggestort. Hiervoor dienen zij binnen twee maanden een schadeclaim in te dienen bij de SGR. Voor verdere informatie verwijst Oad naar de website van het SGR, www.sgr.nl, of naar het reisbureau.
 
Reizen waarvoor Oad nog geen reisdocumenten aan de klanten heeft verstrekt, zijn inmiddels door Oad geannuleerd. Ook hierdoor getroffen reizigers krijgen de reissom terug via de SGR.
 
De curatoren hebben gisteren de eerste gesprekken gevoerd met partijen die mogelijk interesse hebben om de Oad Groep of onderdelen van de groep over te nemen. Gramsma: “Er is weliswaar van meerdere kanten belangstelling, maar gisteravond had dat nog niet geleid tot concrete resultaten.” De curatoren zetten hun gesprekken vandaag voort. “Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij daarvan melding maken.”

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×