Na de onthulling kregen kinderen die bij de kinderboerderij waren allemaal een 'JOGG' bidon. (Video/foto's: Chris de Waard).

Gratis drinkwater rukt op in Leiden

Wethouder Frank de Wit heeft woensdag samen met Ad de Waal Malefijt, sectormanager water van Dunea, één van vier nieuwe openbare drinkwatertappunten in Leiden geopend. Dat gebeurde bij het Duurzaamheidscentrum in het park Merenwijk (de kinderboerderij).

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/112611317″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Leiden heeft sinds deze week zes openbare drinkwatertappunten aan de rand van de stad.

De Wit: “Kraanwater is duurzamer dan flesjeswater, het is van goede kwaliteit en ook gezond en lekker. We hopen dat mensen minder flesjes water gaan gebruiken en dat kinderen het gewoon gaan vinden om water te drinken in plaats van frisdrank. De kranen dragen daarmee ook bij aan de JOGG (jongeren op gezond gewicht) activiteiten die wij als gemeente ondernemen.”

Wethouder de Wit onthulde het watertappunt bij de kinderboerderij in de Merenwijk samen met sectormanager water Ad de Waal Malefijt van Dunea.

De watertappunten staan bij het Duurzaamheidscentrum Leiden (kinderboerderij Merenwijk), de zwemwaterspeelplaats in Polderpark Cronesteijn, de Vlietweg bij de entree van ’t Vogelhoff, in de Leidse Hout, park Matilo en in de Tuin van Noord bij het Stedelijk Gymnasium.

Ook in de binnenstad komen openbare watertappunten. Waar en hoeveel is nog niet bekend. Dat hangt ook af van het beschikbare budget. De kranen kosten 3.800 euro per stuk. Dunea neemt tien jaar lang de kosten voor het onderhoud en het water zelf voor haar rekening. In de vorstperiode worden de kranen door Dunea verwijderd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×