Jaap Montagne en Christel Schollaardt te gast bij Cultuur071

Cultuur071 met de neus in de boeken

Onze stadsdichter Jaap Montagne is, samen met zijn vrouw Christel Schollaardt studiogast vandaag. Vanmiddag wordt het eerste exemplaar zijn bundel ‘Biotopia’ officieel aan de burgemeester aangeboden. In de bundel zijn illustraties te zien van kunstenaar Hans de Bruyn. Vroeger de buurjongen van Jaap. 

Het andere boek waarover gesproken wordt is een vanuit het Russisch naar het Duits in het Nederlands vertaalde jeugdroman. Kees, de admiraal der tulpen. De zoon van de Russische schrijver en de vertaler zijn bij ons in de studio. Vergezeld door de eigenaresse van de Russische school in Leiden waar de presentatie van het boek plaatsvindt. Het verhaal gaat over het Leids ontzet, en zo komen wij alvast langzaam in de drie oktober stemming.

Audiofragment: Luister hier de volledige uitzending terug.

Leiden kent veel galeries maar Galerie Noodweer is nog niet zo heel bekend bij het grote publiek. Tijd om daar eens aandacht aan te besteden, want ze organiseren een leuke activiteit samen met de vrijplaats tijdens de kunstroute dit weekend. Stem volgende week weer af op Cultuur071 bij Sleutelstad 93.7 FM, 102.4 via de kabel en via de stream op www.sleutelstad.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×