Ontwikkelaar Hans Bakker (links) metselt samen met VVD-wethouder Van Woensel symbolisch de eerste steen. (Foto: Chris de Waard).

Eerste steen gelegd voor appartementen Eduard IJdo

De werkzaamheden aan de panden van de voormalige Vrijplaats Koppenhinksteeg vorderen gestaag. Sinds de start ervan in mei van dit jaar is het complex onder meer gestabiliseerd en zijn er 120 meter diep in de grond sondes geboord voor de aardwarmte waarmee de appartementen vanaf volgend jaar verwarmd gaan worden. Vrijdagmiddag mocht bouwwethouder Pieter van Woensel symbolisch de eerste steen metselen.

Audiofragment: Chris de Waard sprak onder meer met de ontwikkelaar, de wethouder, de wijkvoorzitter, de bouwer en een van de toekomstige bewoners.

Ontwikkelaar Hans Bakker is optimistisch over het verloop van de verbouwing. Medio volgend jaar moet alles klaar zijn en kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de luxe stadsappartementen op de kop van de Hooglandse Kerkgracht. Van de 13 te bouwen appartementen zijn er inmiddels vijf verkocht. Ook de wijkvereniging is blij met de ontwikkelingen. Volgens wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden is de Hooglandse Kerkgracht daardoor straks nog mooier dan het Rapenburg.

De komende maanden wordt het complex verder afgebouwd. Grote onderdelen van de renovatie zijn nog het herstel van de kap en de sloop en nieuwbouw van het hoekpandje bij de brug. Dat is in slechte staat en ‘hangt’ in de rest van het complex. De nieuwbouw gaat volgens Bakker in de omgeving passen: “Maar je moet wel kunnen zien dat het in 2014 is gebouwd”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×