Brandweer: Oefen vluchtplan met kinderen

Het is heel belangrijk dat kinderen weten wat ze moeten doen bij brandgevaar. Dat is één van de tips die de brandweer geeft tijdens de brandpreventieweken. Ouders met jonge kinderen doen er goed aan hun kinderen te laten wennen aan het geluid van rookmelders en een vluchtplan te maken en dat ook regelmatig met de kinderen te oefenen.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/113787986″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Woordvoerder Paul Frijters van de Brandweer Hollands-Midden wijst erop dat kinderen de neiging hebben om zich te verstoppen als ze bang zijn: “Bij brand is dat natuurlijk het laatste dat je wilt”.

Met filmpjes en een confronterende poster brengt de brandweer het belang van goedwerkende rookmelders onder de aandacht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×