De Kaasmarkt is sinds mensenheugenis de opstelplek voor de (sport- en muziek)verenigingen voorafgaand aan de taptoe op 2 oktober. Dat moet zo blijven vindt de wijkvereniging. Hier speelt K & G op de Kaasmarkt in 1965. (Archieffoto: K & G).

Wijkvereniging Pancras-West wil parkeergarage

De Wijkvereniging Pancras-West dringt er bij de politiek op aan om de plannen voor de herontwikkeling van de Kaasmarkt uit de mottenballen te halen en alsnog een parkeergarage te bouwen. Op De Kaasmarkt zelf zou dan deels bebouwd kunnen worden. Voorzitter Jaap van Meijgaarden hoopt dat politieke partijen het plan meenemen in hun verkiezingsprogramma’s.

Audiofragment: Wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden pleit voor een ondergrondse parkeergarage bij de Kaasmarkt.

De wijkvereniging pleit al jaren voor de herontwikkeling van de Kaasmarkt. Al in 2008 drong de wijk aan op een integrale aanpak van het parkeerplein. In 2010 begon de gemeente aan een visie voor de Kaasmarkt. Daarbij werd gekeken naar woningen met winkels op het plein en een parkeergarage met 200 plekken eronder. In maart van dit jaar gingen de Kaasmarktplannen voor onbepaalde tijd in de ijskast. De gemeente heeft er voorlopig geen geld voor.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×