Dierenbescherming voert campagne tegen afschieten katten

De Dierenbescherming voert nog tot half oktober actie tegen het afschieten van zwerfkatten in Nederland. Op last van de provinciebesturen worden elk jaar tussen de 8.000 en 13.500 katten afgeschoten om overlast tegen te gaan. De Dierenbescherming pleit voor een diervriendelijke oplossing. Bijvoorbeeld het vangen van verwilderde katten en ze gecastreerd of gesteriliseerd weer terug te plaatsen. De actie is een enorm succes. In een week tijd tekende al meer dan 112.500 mensen de petitie.

Met een petitie, posters en bovenstaand filmpje voert de dierenbescherming actie tegen het afschieten van zwerfkatten.

Het afschieten van zwerfkatten is in ongeveer de helft van de provincies toegestaan. Ook in Zuid-Holland mogen de katten worden doodgeschoten.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×