Burgerarrest na mislukte inbraak

Zaterdagavond zijn twee inbrekers door getuigen aangehouden en overgedragen aan de politie. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding dat enkele personen achter twee inbrekers aan zaten op de Kleipettenlaan in Rijnsburg. Op de Peter Paul Rubenstraat zagen agenten hoe een man bovenop een andere man zat en hoe twee andere bewoners een tweede verdachte vasthielden. Al snel bleek dat het tweetal had geprobeerd in te breken bij een woning in de buurt. Het alarm van de betreffende woning heeft het tweetal vermoedelijk afgeschrikt. De buurtbewoners waren er echter ook door gealarmeerd waarna een klopjacht op de twee ontstond.

De twee mannen, van 18 35 uit Wijk bij Duurstede, waren vermoedelijk met nog meer inbrekers op pad. Getuigen zagen hoe twee andere mannen in de richting van de Sandtlaanbrug renden. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Het tweetal zit nog vast voor verhoor.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×