Autoinbreker opgepakt in Zeeheldenbuurt

Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisternacht opgepakt omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had. Een getuige zag even voor 05.00 uur dat een man in de Heemskerkstraat condens van een autoruit afveegde en in de auto keek. Hij belde de politie en gaf een goed signalement van de man. De gealarmeerde politie kon de man daardoor makkelijk vinden en controleren. Hij bleek een beitel en een hamer bij zich te hebben. Daarop is hij aangehouden.

Na een onderzoek in de buurt constateerden agenten bij diverse auto’s schade. Onderzocht wordt of deze schade is toegebracht door de aangehouden verdachte.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van (woning)inbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×