D66 wil meer respect bij anti-abortusdemonstraties

Aanhangers van de organisatie ‘Schreeuw om Leven‘ van Bert dorenbos die elke maand demonstreren voor de deur van de abortuskliniek aan de Lammenschansweg in Leiden, moeten zich veel terughoudender opstellen. Dat vindt D66 Leiden die het college vraagt in te grijpen. “Het gaat ons zeker niet om een demonstratieverbod”, zegt duoraadslid Annemieke Strijers. Wel wil ze dat het recht om tegen abortus te demonstreren in evenwicht is met het recht van vrouwen om de kliniek gewetensvrij te betreden. “Het uitdelen van misleidende echo’s en plastic foetussen hoort daar niet bij.”

Audiofragment: Duoraadslid Annemieke Strijers van D66 Leiden wil dat het college met de kliniek en de demonstranten naar een oplossing zoekt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×