Wethouder Roos van Gelderen (Emancipatie, SP) en Patrick Mesman, voorzitter COC-Leiden.

Leidse wethouder hijst vlag voor Coming Out Dag

Roze koeken, broodjes en een regenboogvlag. Het waren vanochtend de ingredienten voor de start van Coming Out Day in Leiden. Wethouder Roos van Gelderen van Emancipatie had in samenwerking met o.a. homo-belangenvereniging COC-Leiden een ontbijt georganiseerd op het stadhuis. Wethouder Van Gelderen ontving in haar werkkamer de verschillende organisaties die werken aan emancipatie en acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Leiden.

Audiofragment: COC Leiden voorzitter Patrick Mesman over het belang van Coming Out dag voor de LGBT-gemeenschap.

Na een welkomstwoord van de wethouder trotseerde het gezelschap de gestaag vallende regen voor het hijsen van de vlag. De regenboogvlag staat symbool voor acceptatie van diversiteit en dat wil de gemeente Leiden vandaag extra uitdragen. Wethouder Van Gelderen: “ik vind het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij wil zijn. Dat je je in Leiden veilig voelt en geaccepteerd wordt – op school, op werk, op straat en bij de sportvereniging. Niet alleen op 11 oktober, maar het hele jaar door.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×