VVD neemt afscheid van twee raadsleden

Niet alleen bij D66 wordt langzaam duidelijk hoe de nieuwe lijst er uit gaat zien. Ook bij de VVD zijn inmiddels enkele knopen doorgehakt. Van de huidige zes fractieleden moeten er twee plaatsmaken om zo de door de VVD Leiden gewenste doorstroming mogelijk te maken. Petra Borst en Greetje van Gruting komen daarom na de verkiezingen van maart 2014 in elk geval niet meer terug in de raad.

Juliette Gilissen staat net als bij de vorige verkiezingen op plek zeven. Toen stond ook Pieter Van Woensel nog hoog op de Leidse VVD-lijst en schoof Gilissen de raad in toen Van Woensel wethouder werd. Dit keer lijken er geen wethouderskandidaten boven Gilissen op de lijst te staan en moet ze dus hopen dat haar partij een zetel meer haalt dan nu.

Fractievoorzitter Paul Laudy wilde eigenlijk stoppen, maar gaat nu toch door. Naar verluidt omdat de partij een dringend beroep op hem heeft gedaan. Aangenomen wordt dat hij geen volle periode van vier jaar zal volmaken.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×