De Leidse Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer houdt zijn baan de komende jaren. De gemeenteraad besloot gisteren om het beleid voort te zetten. Scheffer zit zelf nu ook nog in diezelfde raad en moest het besluit gisteren op de gang buiten de Raadzaal afwachten. In maart 2014 stopt hij als raadslid. (Foto: PR).

Tjeerd Scheffer kiest voor Topsport Leiden

Er komt een einde aan de dubbelrol van Tjeerd Scheffer bij de gemeente Leiden. Scheffer combineerde de afgelopen jaren het raadslidmnaatschap voor de PvdA met de functie van Topsportcoördinator van de gemeente Leiden. Een meerderheid van de gemeenteraad vond die combinatie niet wenselijk en riep Scheffer daarom onlangs op om een keuze te maken. Dat is nu gebeurd.

Audiofragment: D66-raadslid Aad van der Luit en PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer over het Leidse topsportbeleid en de positie van Tjeerd Scheffer.

De tussentijdse evaluatie van het Leidse topsportbeleid, inclusief de functie van topsportcoördinator, leidde er gisteravond toe dat dat beleid de komende jaren wordt voortgezet. Scheffer kiest er nu voor om Topsportcoördinator te blijven. Na de verkiezingen op 19 maart 2014 is verlaat hij de gemeenteraad.

Audiofragment: Tjeerd Scheffer vertelt bij Sleutelstad Radio hoe hij tot zijn keus voor de sport is gekomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×