Geld geven aan goed doel via gemeente

Mensen die geld willen doneren voor een specifiek Leids goed doel naar keuze, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken, kunnen hun geld binnenkort storten in een speciaal fonds van de gemeente Leiden. Dat is in het kort het voorstel van VVD-raadslid Juliette Gilissen. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het plan. In Amsterdam werd een soortgelijk idee onlangs unaniem aangenomen en ook in Leiden zijn de eerste reacties positief.

Audiofragment: VVD-raadslid Juliette Gilissen over haar plan voor een lokaal gemeenschapsfonds.

Doneren via de gemeente in plaats van rechtstreeks aan bijvoorbeeld een vereniging heeft volgens Gilissen als voordeel dat je de gemeente bij je idee betrekt. “Uiteindelijk moeten veel projecten die men in de stad wil realiseren in samenwerking met de gemeente geregeld worden. Je kunt niet zomaar ergens een kunstwerk neerzetten of een monument laten restaureren; daar gaat de gemeente over.”

Het plan van Gilissen kost nauwelijks geld. Hooguit een beetje om het fonds bekendheid te geven in de stad, maar Gilissen denkt dat het ook wel kan worden meegenomen met uitingen die toch al gedaan worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×