ALDI Supermarkt overweegt vertrek uit centrum

Als parkeren op maaiveldniveau op de Garenmarkt niet meer mag als daar een ondergrondse parkeergarage is gebouwd, dan overweegt de ALDI Supermarkt aan de Raamsteeg de tent te sluiten. Dat zei Ir. Walvius van ALDI Vastgoed gisteravond in de raadscommissie waar belanghebbenden konden inspreken over de garageplannen van de gemeente.

Volgens ALDI willen hun klanten een keer per week een winkelwagen volgooien en die in de auto laden. Die moet dan makkelijk en voor de deur geparkeerd kunnen worden. Een ondergrondse garage is volgens de ALDI woordvoerder zo drempelverhogend dat de kans groot is dat de supermarktketen op zoek gaat naar een andere locatie. Of dat dan in Leiden is, is de vraag. Eerder sloot ALDI ook al de supermarkt op de Langegracht. Tegenover het station is nog wel een grote ALDI supermarkt. Met het grote Morssingel(parkeer)terrein voor de deur.

Volgens de huidige plannen van de gemeente hoeft ALDI zich geen zorgen te maken. Parkeren op het plein blijft gewoon mogelijk. Maar of dat ook echt zo blijft is zeer de vraag. De wijkvereniging wil het niet en dreigt met lange procedures als de gemeente hen niet tegemoet komt. Ook is er inmiddels een plan van PvdA-lijsttrekker Gijs Holla die voorstelt om het plein af te sluiten voor auto’s zolang de garage eronder niet vol is. Tenslotte bleek al eerder uit onderzoek dat Leiden geen 1000 extra parkeerplaatsen nodig heeft. Zodra die er wel bij gekomen zijn in de twee garages, kunnen er honderden straatparkeerplekken worden opgeheven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×